Voorzitter: Hans Cats

Hans Cats was t/m 2017 als reumatoloog verbonden aan de Sint Maartenskliniek te Nijmegen. Zijn aandachtsgebied is de algemene reumatologie. Binnen de Sint Maartenskliniek was hij lid van de Geneesmiddelen en Ziekenhuishygiëne Commissie en nam deel aan wetenschappelijke onderzoeken. Voor de NVR was hij lid van de stuurgroep Artrose van de Commissie Kwaliteit. Als docent is hij verbonden aan het Patient Partners onderwijs en bijzonder gemotiveerd voor het naar zijn zeggen “unieke scholingsprogramma, dat de vroege diagnose van reumatoïde artritis bevordert”.

 

Secretaris: Idagreet Humalda

Idagreet Humalda is werkzaam geweest in het muziekonderwijs en kreeg in 2003 reumatoïde artritis.  Als Patient Partner is ze actief in het noorden bij het UMC Groningen en het MC Leeuwarden.  Zij is overtuigd van het belang van vroege herkenning en behandeling: “Reumatoïde artritis die snel en effectief behandeld wordt, geeft de patiënt een veel beter perspectief, minder gewrichtsbeschadiging en een betere kwaliteit van leven”.

 

 

Penningmeester: Gerard Dijkstra

Gerard Dijkstra is lange tijd werkzaam geweest in het grotere bedrijfsleven in financiële en eindverantwoordelijke bestuursfuncties. Daarnaast is hij bestuursvoorzitter van de Academie voor Ambulancezorg. In die hoedanigheid is hij geïnteresseerd geraakt in nieuwe ontwikkelingen in de gezondheidszorg, met name op het gebied van patiënten participatie. “ Daar is organisatorisch nog een hele slag te maken en wil ik mijn kennis en kunde graag voor beschikbaar stellen” aldus Gerard.

 

 

Onderwijs: Kitty van der Zwaag

Kitty van der Zwaag heeft sinds jonge leeftijd reumatoïde artritis en is als Patient Partner actief in het westen bij VUMC, AMC, UMC Utrecht en Erasmus MC. Daarnaast houdt zij zich o.a. bezig met training en onderwijs en de coördinatie van landelijke scholingen en evenementen. Het positieve effect van een intensieve behandeling met de krachtige moderne antireumatica heeft ze zelf ervaren. “Wanneer die behandeling dankzij een vroege diagnose in een vroeg stadium van de ziekte kan worden ingezet zal dit de kans op gewrichtsbeschadigingen en functieverlies enorm verminderen!”