Voorzitter: Hans Cats

Hans Cats was t/m 2017 als reumatoloog verbonden aan de Sint Maartenskliniek te Nijmegen. Zijn aandachtsgebied is de algemene reumatologie. Binnen de Sint Maartenskliniek was hij lid van de Geneesmiddelen en Ziekenhuishygiëne Commissie en nam deel aan wetenschappelijke onderzoeken. Voor de NVR was hij lid van de stuurgroep Artrose van de Commissie Kwaliteit. Als docent is hij verbonden aan het Patient Partners onderwijs en bijzonder gemotiveerd voor het naar zijn zeggen “unieke scholingsprogramma, dat de vroege diagnose van reumatoïde artritis bevordert”.

Secretaris: Idagreet Humalda

Idagreet Humalda is werkzaam geweest in het muziekonderwijs en kreeg in 2003 reumatoïde artritis. Ze is de secretaris van het bestuur en samen met Kitty verzorgt ze de PR. Als Patient Partner is ze actief in het noorden bij het UMC Groningen en het MC Leeuwarden. Zij is overtuigd van het belang van vroege herkenning en behandeling: “Reumatoïde artritis die snel en effectief behandeld wordt, geeft de patiënt een veel beter perspectief, minder gewrichtsbeschadiging en een betere kwaliteit van leven”.

Onderwijs: Kitty van der Zwaag

Kitty van der Zwaag heeft sinds jonge leeftijd reumatoïde artritis. Zij houdt zich o.a. bezig met ICT, e-learning, opleiding en nascholing van (nieuwe) patient partners en samen met Idagreet verzorgt ze de PR. Als Patient Partner is ze actief in regio west/midden bij het UMC Amsterdam, UMC Utrecht en Erasmus UMC. Het positieve effect van een intensieve behandeling met de krachtige moderne antireumatica heeft ze zelf ervaren. “Wanneer die behandeling dankzij een vroege diagnose in een vroeg stadium van de ziekte kan worden ingezet zal dit de kans op gewrichtsbeschadigingen en functieverlies enorm verminderen!”