Gewrichtsonderzoek vroege herkenning RA

Scholingen gewrichtsonderzoek gericht op de vroege herkenning van RA worden verzorgd voor studenten geneeskunde, artsen en artsen in opleiding tot specialist (aios) en fysiotherapeuten. Jaarlijks nemen ongeveer 1.600 geneeskundestudenten, fysiotherapeuten, artsen en aios deel aan de praktijklessen. Veel universiteiten geven het onderwijs een vaste plaats in het curriculum, maar incidentele inzet van Patient Partners op aanvraag is ook mogelijk. Bij vroegtijdige herkenning en doorverwijzing van RA-patiënten speelt de huisarts een cruciale rol. Daarom bieden we het programma ook aan als nascholing voor huisartsen. Het Patient Partners onderwijs is opgenomen in de nascholingsdatabank www.anvh.nl

DAS-scholing

Medewerking aan scholingen gericht op het afnemen van de DAS score wordt op aanvraag verzorgd, voor reumaverpleegkundigen en verpleegkundig specialisten die in opleiding zijn of op reumatologie afdelingen van ziekenhuizen werkzaam zijn.

CZ-lessen: ‘Leven met een chronische ziekte’

De Stichting verzorgt op aanvraag interactieve presentaties van ongeveer 60 minuten voor grotere groepen geneeskundestudenten rond het thema: Leven met een chronische ziekte. Deelnemers worden door de docent ‘meegenomen’ naar het dagelijks leven van een RA-patiënt en op deze wijze gestimuleerd zich in te leven in de situatie van een chronisch zieke.

Lezingen

Een lezing met diapresentatie over het Patient Partners onderwijs wordt op aanvraag en in overleg verzorgd op locatie. We werken graag mee aan de deskundigheidsbevordering van werknemers in organisaties die te maken hebben met reumapatiënten, zoals fysiotherapeuten, ergotherapeuten, podotherapeuten, apothekers en farmaceutische bedrijven. In overleg wordt de inhoud van de presentatie aangepast aan de behoefte van de deelnemers.